tisdag 29 april 2008

måndag 28 april 2008

söndag 27 april 2008

Cykeltur med mor och far



Cyklade norr ut mot Amsterdam och njöt av solsken, värme och fina omgivningar. Väl tillbaka i Utrecht käkade vi high tea på De Bakkerswinkel innan föräldrarna var tvugna att ta tåget tillbaka till Schiphol.

Far som trädgårdstomte


Uppdatering: Så vissa hävdar att stencilen inte alls var menad att förställa pappa, utan den holländske premiär ministern.. Fast det tror inte jag på!

fredag 25 april 2008

Skor


Nån som kommer ihåg filmen "Wag the dog"?

torsdag 24 april 2008

onsdag 23 april 2008

Phu


Klar med uppsatsen. Ska koppla av och åka till nåt lyxigt bastu-ställe med Hester nu.

tisdag 22 april 2008

måndag 21 april 2008

Ensam kvar i studiesalen


Men jag och mina samer kämpar allt på ett litet tag till. Ska förhoppningsvis bli klar med den här uppsatsen någon gång med...

söndag 20 april 2008

Skogen




Tog en liten paus från skrivandet och cyklade ut till skogen. Grönska, sol och värme. Skönt.

lördag 19 april 2008

Utomjordingar invaderar Utrecht

Så Hester är kaninvakt hemma hos en vän som bor på 17 våningen inne i centrala Utrecht. Hängde med för att kolla på utsikten och upptäckte att det minsann har landat ett UFO i stan. Kolla på kanten av den höga byggnaden härunder, närkontakt eller vaddå!


Besökte även ARM en liten sväng... fina, fina saker...




Fick med mig en liten fair trade tekanna hem i alla fall. Tror att det kanske gör mig till världens mest medvetna konsument. Rättvis produkt i andra hand. Inte illa.

fredag 18 april 2008

Ännu ett..


Någon som börjar ana vissa upprepningar i mitt bloggande?

torsdag 17 april 2008

onsdag 16 april 2008

Fina dörrar

Inget internet igår...

Så jag kunde inte lägga upp någon bild. Men så här såg det ut utanför mitt fönster i alla fall.

måndag 14 april 2008

Tenta: T minus 3 hours


Så håll tummarna för mig i eftermiddag...

söndag 13 april 2008

lördag 12 april 2008

Look Smart Glasses + Fånig Annika=


Lite lik lejonet från Threadless, eller hur...? ;)
Nu ska jag i alla fall bege mig till Uithof och läsa!

fredag 11 april 2008

torsdag 10 april 2008

Sött nytt halsband..


..som kom med posten igår.

onsdag 9 april 2008

Yoga Moves and pretty bike ride home



Origami


Hade tänkt att gå och lägga mig tidigt.. Sen fick jag någonslags fixidé om att lära mig att vika en pappersfågel. Så nu är det efter midnatt. God natt, god natt!

tisdag 8 april 2008

Stackars kakan

Le future

Sitter och skriver rent anteckningar från IEL men lider av vissa koncentrationssvårigheter. Funderar över hur jag ska lägga upp mina sista studieår och tänkte skriva av mig lite grann här. Alla slags kommentarer och inlägg välkomnas!

Sommar 2008:
Skriva B-uppsats i statsvetenskap och äntligen bli klar med B-kursen.

Ht 2008:
Läsa dubbelt (dvs 2xhelfart) första delen av terminen:
- Fördjupningskurs i miljörätt + Statsvetenskap C (metodkurs + Environmental Govenrnance).
Andra delen av terminen blir det i så fall C-uppsatsskrivande i Stats (vilket ger mig möjlighet att plocka ut en dubbelexamen om jag har förstått saken rätt).

Vt 2009:
Period 1: Fördjupningskurs i folkrätt
Period 2. Börja skriva examensarbete. Men... funderar också lite grann på det här med MFS... Kanske kan jag anpassa mitt val av ex-jobbs ämne så att det faller inom ramen för Sidas MFS kriterier? Verkar i och för sig inte så lätt att faktiskt bli antagen, men.. kanske kan prova. I så fall följer ett par månaders informationssamling i ett utvecklingsland innan själva skrivandet kommer i gång.

Därefter:
Hoppas att någon har lust att ge mig ett jobb, efter 427,5 ETCS poäng (285 gamla poäng), en dubbelexamen i juridik och statvetenskap med inriktning mot internationella miljöfrågor, och ingen som helst arbetslivserfarenhet.

måndag 7 april 2008

Loppisfynd


Lämnade in uppsatsen i International Environmental Law idag, och för att fira cyklade jag till den stora ARM i södra Utrecht. Gigantisk andrahandsaffär som verkar mycket lovande. Tyvärr höll de just på att stänga när jag kom fram, men lyckades ändå få med mig en sjal hem :)
Har även bakat banan- och chokladkaka och kollat på Motorcycle diaries med fransk textning (det var antingen det eller holländska).

lördag 5 april 2008

Skummaste hårprodukten någonsin?


Ok för att de gillar majonäs i det här landet, men i håret??? BLÄ! Annars inte så mycket nytt. Börjar bli klar med miljöuppsatsen. Åkte buss in till stan imorse för första gången på länge, vilket så klart resulterade i att jag blev försenad till mitt möte med Ilona eftersom att någon fick för sig att köra sin bil rakt in i sidan på bussen. Ingen skadad, men min övertygelse om cykelns överlägsenhet som transportmedel blev helt klart bekräftad. Och, för att ni inte ska tro att jag blivit av med mitt beroende, the latest additions to the bracelet collection:


onsdag 2 april 2008

Beroende!


Ett beroende är vad det börjar likna! Sean tyckte dock att det var ok, i alla fall "as long as you don't end up on the street mugging people for change to buy more beads". Hoppas att vi slipper se den dagen!