lördag 30 augusti 2008

Nypon

För den som inte redan visste: att rensa nypon och bli av med alla kärnor är tradigt som bara den! Tar en halv evighet och sticks och kliar. Men, nu är det klart och imorgon ska jag komma på vad det ska bli av dem.

4 kommentarer:

luxia sa...

Din mamma säger att hemgjord nyponsoppa kliar i halsen.

Men det tycker inte jag.

Dock är marmelad godare.

Annika Oskarson sa...

Nä, inte om man kör den i mixern och sedan silar i alla fall. Var inte kliigare än köpe-nyponsoppa, men mycket, mycket mindre söt. Har dock torkat de flesta av nyponen, så kanske det blir marmelad tillverkning vid senare tillfälle.

Annika Oskarson sa...

Har förresten läst på ett antal olika hemsidor att folk tycker att det går fint att använda vresrosens nypon med... Undrar över det. Kanske borde prova.

luxia sa...

Det går ju att köpa osötad nyponsoppa i affären också. Det brukar vi göra. Men literpriset är rätt mycket dyrare. Marknadsekonomi, antar jag.